Library, Glastonbury

Community

The Library in Glastonbury had been operating out of cramped and inappropriate accommodation which could not be extended or altered due to its listed status. Consequently, and following a competitive tender, interview and presentation, the Practice was selected as part of a team, to design a new Library
and attached Citizens Advice Bureau.

The Library and CAB were to form part of a new building which was also to contain new offices and facilities for an enlarged area Social Service department. The brief also called for a building with separate and clearly identified entrances and welcoming in appearance.

The Library and CAB occupy the majority of the ground floor with the Social Services offices on the first floor over. The Principle entrance to the Library is designed to be immediately apparent when approaching from the town centre and to be impressive in nature.